Nema istine pod nogama, ali lepota je...

vitke noge nakon gubitka kilograma

Ženske noge su predmet pomne muške pažnje i promatranja. U skladu s tim, njihovo stanje, uključujući volumen bedara i listova, treba biti idealno. Ali šta ako pogledate u ogledalo, shvatite da u poređenju sa strukom ose, noge izgledaju malo punije nego što biste želeli. Kako smršati u nogama i bokovima? šta treba da uradim?

Tri osnovna principa mršavljenja u nogama

Postoje tri osnovna principa kojih se morate pridržavati da biste smršali na nogama.

  1. Izvođenje posebnih vježbi.
  2. Uključivanje određenih namirnica u prehranu.
  3. Provođenje pojedinačnih postupaka.

Malo više detalja o tome šta učiniti da smršate noge.

1. Vježbe za mršavljenje nogu

Konopac za skakanje

Tokom ove vježbe, listovi nogu su ozbiljno ojačani. Stoga, na pitanje: "Kako smršaviti u listovima? ", odgovor će biti jednostavan: "Preskočiti konopac! ". Skakanje također pomaže poboljšanju cirkulacije krvi i, shodno tome, sagorijevanju viška masnoće. Morate početi sa najviše 30 skokova dnevno na dvije noge. Postupno se broj skokova može povećavati i diverzificirati izvodeći ih kroz uže naprijed, nazad, naizmjenično na svakoj nozi, itd. Međutim, nemojte pretjerivati. Nakon toga će biti dovoljno 50 skokova dnevno.

Čučanj

Svakodnevni čučnjevi će vam pomoći da smršate u nogama i bokovima. Ova vježba je manje efikasna za mršavljenje na listovima nogu, ali će dati bolje rezultate u smanjenju volumena bedara. Da biste postigli značajne rezultate, morate da čučnete najmanje 100 puta dnevno. Ali pažnja! ! ! ! Ne možete raditi toliko čučnjeva odjednom! To može oštetiti hrskavicu u zglobovima, uzrokujući njihovo trošenje. U tom slučaju, kolenski zglobovi su u opasnosti od ozbiljnog oštećenja. Vježbu je potrebno izvoditi u malim dijelovima tokom dana. Na primjer, svih 100 čučnjeva dnevno može se podijeliti na 5-10 puta po 20-10 čučnjeva. U tom slučaju neće doći do preopterećenja zglobne hrskavice, a učinak će se postići u potpunosti.

Inače, vježbu "čučnjevi" možete zamijeniti hodanjem uz stepenice. Dovoljno je da se par puta dnevno popnete na četrnaesti sprat, spustite se dole i možete preskočiti čučnjeve!

Malo opterećenja

Da biste povećali efikasnost mršavljenja, možete izvesti sljedeću vježbu snage koja ima za cilj opterećenje mišića bedara. Početni položaj, ležeći na stomaku, ruke ispružene duž tela, noge zajedno. Prvo, polako podignite jednu nogu što je više moguće. Brojimo do 10, a ako uspije, onda do 20, onda također polako spuštamo nogu. Prihvatamo početnu poziciju. Nakon toga isto radimo sa drugom nogom. Zatim se odmaramo, ležeći u početnom položaju. Tokom odmora takođe brojimo do 10–20. Zatim ponavljamo vježbu sa svakom nogom naizmjenično. Vježbu izvodimo najmanje 5 puta. Međutim, ne morate se previše zanositi s energetskim opterećenjima nogu, inače će, unatoč intenzivnom sagorijevanju masnog tkiva, zbog povećanja mišićne mase, noge i dalje izgledati prilično masivne.

Inače, vježbanje "bicikl" doprinosi manjoj izgradnji mišića, ali intenzivnijem sagorijevanju masti u nogama.

Okretanje pedala

biciklizam za mršavljenje nogu

Bicikl za vježbanje možete izvoditi ležeći na krevetu. Da biste to učinili, samo lezite na leđa, podignite noge i . . . Idemo! Usput, ako je moguće, onda se improvizirani, zamišljeni bicikl može zamijeniti potpuno stvarnim biciklom za vježbanje. Samo u svakom slučaju, treba "ići" polako. Glavna stvar nije brzina, već trud! Nije ni čudo što kažu: "Što tiše ideš, dalje ćeš biti! "U ovom slučaju, relevantniji je nego ikad!

Sve gore navedene vježbe pomoći će u postizanju željenog rezultata ako ih izvodite sistematski. Međutim, ne treba očekivati trenutni efekat.

Ali kako brzo smršati u nogama? Na primjer, u bliskoj budućnosti očekuje se važan događaj na kojem zaista želim da se pokažem u punom sjaju! Hajde da pokušamo da popravimo noge za samo nedelju dana.

Da biste postigli najbrže rezultate, osim vježbanja, morat ćete se pridržavati posebne dijete.

2. Uključivanje u ishranu određenih namirnica

Gubitak nogu olakšava se upotrebom sljedećih napitaka: mlijeko, čaj bez šećera (crni ili zeleni), čaj od mlijeka. Čaj od mlijeka je, u stvari, zeleni čaj, skuvan s mlijekom i neko vrijeme natopljen dodatkom meda. Također, upotreba mineralne vode u količini od najmanje dvije litre dnevno, te bilo kojeg soka, osim soka od grožđa, također pomaže smanjenju volumena nogu.

Namirnice koje se preporučuju za mršavljenje nogu: nemasni svježi sir, bilo koje voće, krompir, kuhana piletina (po mogućnosti kuhana pileća prsa).

Naravno, trebalo bi da izbegavate da jedete masnu, visoko kaloričnu hranu. Najbolje je izdržati tjedan dana samo na navedenim proizvodima, a onda će vas rezultat zadovoljiti. Ovi prehrambeni proizvodi se mogu kombinovati u različitim omjerima i kombinirati prema vašem ukusu.

3. Provođenje pojedinačnih postupaka

Masaže i obloge tijela ne treba zanemariti. Činjenica je da masaža pomaže da se mišići opuste, a omotavanje pomaže da se zagriju. Kombinirani učinak ovih postupaka dovodi do intenzivnog sagorijevanja masti, a kao rezultat - gubitka težine nogu.

Pored poštivanja svih pravila, treba imati na umu da noge ponekad izgledaju punije nego što jesu, ne zbog viška masnog tkiva, već zbog otoka. Ovo se obično odnosi na osobe sa "sjedećim poslom". U ovom slučaju, obično hodanje će priskočiti u pomoć. I što više hodate, to bolje. Hodanje pomaže ne samo da se održi tonus nogu, već i da se poboljša i ojača tijelo u cjelini.

Osim toga, sve mjere mršavljenja koje nisu opasne za tijelo doprinose gubitku težine nogu, jer smanjenjem težine naše tijelo posvuda smanjuje volumen, uključujući i noge.

Sada tačno znate šta da radite da smršate na nogama. Do tebe je! Sretno!