Kako izgubiti 7 kg za tjedan dana kod kuće?

kako brzo izgubiti kilograme kod kuće za 7 kg

Gubitak kilograma u sedmici uobičajeni je cilj koji se obično događa prema ljetu. Čim žena shvati da će se uskoro morati skinuti i izložiti masnoće, hitno je potrebno brzo mršavljenje.

Da li je moguće izgubiti 7 kg u samo jednoj sedmici? Ovisi o vašoj dobi, metaboličkim karakteristikama i, naravno, motivaciji. Razgovarajmo o tome šta trebate učiniti da biste tako brzo smršavili.

1. Pravilna prehrana

Koja je uobičajena preporuka jesti kod prekomjerne težine? Odustanite od masne, slatke, škrobne hrane. Ne jedi nakon šest. Jedite ujutro. Jedite djelomice. Svi ovi standardni savjeti dobri su samo za one ljude koji kod kuće ne trebaju izgubiti 7 kg tjedno. Ako pokušavate što brže smršaviti, morate pooštriti prehranu.

U idealnom slučaju bilo bi lijepo preskočiti hranu. Ali to je teško moguće. Napokon, potrebna vam je energija za odlazak na posao i obavljanje kućanskih poslova. Nedostatak hrane u gastrointestinalnom traktu vrlo je štetan po zdravlje. Uz to, jednostavno ne možete preživjeti čitav tjedan bez hrane zbog osjećaja gladi, koji će vas neprestano mučiti.

Stoga i dalje morate jesti. Treba da jedete samo hranu čija je energetska vrijednost manja od 50-80 kcal na 100 grama težine. A unos kalorija treba biti ograničen na 500-600 dnevno. Tako ćete se osjećati više ili manje normalno jer će vam trbuh biti pun. Ali tjelesna težina počet će brzo opadati zbog akutnih nutritivnih nedostataka.

Evo hrane koja će činiti osnovu vaše prehrane u sljedećih 7 dana:

  • sirovo povrće;
  • voće;
  • gljive;
  • nemasni mliječni proizvodi;
  • alge;
  • morska hrana.

Dopuštene su sol, začini i začinsko bilje. Masnoća, šećer, bilo koja pića, osim vode, nezaslađeni čaj i kafa su zabranjeni. Obavezno pijte puno tečnosti. Prvo, zadržat ćete se siti. Drugo, dehidracija usporava proces gubitka kilograma. U slučaju jake gladi, možete jesti kašiku zobenih ili pšeničnih mekinja sa čašom vode.

2. Fizička aktivnost

Sama dijeta nije dovoljna za brzo mršavljenje. Želite učiniti nemoguće - izgubite 7 kilograma kod kuće za samo nedelju dana. Čak i za mjesec dana, većina ljudi ne uspije izgubiti toliko masnog tkiva. Stoga, da biste postigli svoj cilj, morate se jako potruditi.

Ako fizički radite na poslu, to je dobro. Ali nedovoljno za brzo mršavljenje. Pored toga, potreban vam je trening u teretani, trčanje, plivanje, vožnja biciklom. Pokušajte ne sjediti kod kuće ni minutu. U narednih 7 dana morate potrošiti što više energije.

Čak i ako vam se čini da nemate više snage, ipak ustanite i krenite u šetnju ili teretanu. Vjerujte mi, imate dovoljno energije na svom tijelu. Da biste bili sigurni u to - dodirnite bokove i stomak. Ako tamo nešto visi, tada u bliskoj budućnosti nećete umrijeti od gladi i prekomjernog rada. Morate iscijediti sve sokove iz sebe kako bi tijelo bilo prisiljeno pretvoriti potkožnu masnoću u energiju.

Ni u kom slučaju ne biste smjeli leći na sofu i čekati da višak kilograma sam od sebe nestane. Veliki ciljevi iziskuju mnogo truda. Ako se više ne možete baviti sportom - uzmite energetska pića ili popijte kafu. Ako ne pomogne, trenirajte sa snagom. Ako ne možete, samo hodajte okolo i trošite kalorije. Ako već ne možete hodati, onda pužite. Ovaj proces će ionako potrajati više energije nego sjedenje ispred televizora.

3. Lijekovi za mršavljenje

Morat ćete uzimati lijekove da biste ubrzali gubitak kilograma. Oni će također ubrzati oslobađanje energije. Ovo će istovremeno povećati vašu potrošnju kalorija po jedinici vremena i osigurati si energiju potrebnu za vježbanje. Da biste brže mršavili, trebat će vam stimulativni lijekovi.

Pažljivo pročitajte upute za pripremu. Imajte na umu da možete dobiti neželjene efekte. Njihova vjerovatnoća se povećava jer ste oslabljeni prehranom i stalnim fizičkim aktivnostima. Svi ovi lijekovi imaju kontraindikacije. Stoga pažljivo birajte lijek, uzimajući u obzir vaše zdravstveno stanje.

4. Uklanjanje viška tekućine

Vjerovatno znate da većina lijekova za mršavljenje zapravo ne razgrađuje masnoću, već samo uklanja vodu iz tijela. Proizvođači takvih proizvoda tvrde da se u vašem tijelu nakuplja neka "višak tekućine", što sprečava gubitak kilograma. Naravno da to nije istina. I pored toga, ako želite izgubiti 7 kilograma kilograma u sedmici, ne možete bez diuretika.

Neželjeno je koristiti jake lijekove. U pozadini prehrambenih nedostataka i velikog gubitka elektrolita tijekom vježbanja, oni mogu naštetiti zdravlju. Bolje si kupite redovni jeftini čaj za mršavljenje. Sadrži diuretičko bilje koje će brzo smanjiti vašu tjelesnu težinu.

Ne koristite diuretike od prvih dana dijete. I dalje neće moći ukloniti više tekućine nego što vam tijelo dopušta. Stoga je najbolje započeti terapiju diureticima pred kraj vašeg maratona - šesti ili sedmi dan dijete. Tako uštedite sebi nepotrebne muke i manje štetite zdravlju.

5. Uklanjanje suvišnih fekalija

Ako isperete sadržaj crijeva, možete postati mnogo lakši. Zamislite samo koliko se tu nakupilo! Naravno da nije debeo. Ali kada se u vašem probavnom traktu nakupi mnogo stolice, trbuh vam izgleda okrugliji. A vaga pokazuje više okruglih brojeva. Uostalom, oni ne znaju izračunati količinu masti na vašem tijelu, već mjere masu svega što je u vama.

Na kraju dijete od 500-600 kcal dnevno, vaša crijeva neće imati previše stolice. Ali uklanjanjem njegovog sadržaja i dalje možete izgubiti 1-2 kilograma kilograma. Zašto ne biste iskoristili ovaj jednostavan način da ugodite svojoj vagi? Uzimajte laksative 6. i 7. dana dijete. Kad dođe vrijeme da napravite zalihu, vagati ćete malo manje.

Izlaz

Vjerovatno je da ćete uz pomoć naše metode za tjedan dana moći izgubiti 7 kilograma. Ali to ne znači da ćete se riješiti 7 kilograma masti. Mišićna masa će se smanjivati, tečnost će napuštati posude, izmet iz crijeva. Gubitak masti bit će mali - najviše 2-3 kilograma. U isto vrijeme, teško da ćete izgledati bolje nakon ovako teške dijete i fizičke aktivnosti. Stoga je bolje početi gubiti kilograme unaprijed, kako ne biste žurili i dobili stabilan rezultat.